+30 2310 553162 ,+30 2310553163, +30 2310553192

Blog post

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ακίνητης ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους Δήμους Βόλβης, Πυλαίας- Χορτιάτη, Θερμαϊκού, Θέρμης, Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Δέλτα Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, πρέπει να δηλώσετε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το ακίνητό σας στο Κτηματολόγιο, εφόσον αυτό βρίσκεται σε κάποια από τις παρακάτω δημοτικές κοινότητες:
Α) ΆΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ, ΑΡΕΘΟΥΣΗΣ, ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ, ΒΟΛΒΗΣ, ΒΡΑΣΝΩΝ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, ΜΑΥΡΟΥΔΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ, ΝΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ, ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ, ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟΥ, ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ, ΠΡΟΦΗΤΟΥ, ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΙΝΩΝ, ΣΤΙΒΟΥ, ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ, και ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΟΥ του Δήμου Βόλβης
Β) ΦΙΛΥΡΟΥ του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη
Γ) ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ του Δήμου Θερμαϊκού
Δ) ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ, ΛΙΒΑΔΙΟΥ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ και ΣΟΥΡΩΤΗΣ του Δήμου Θέρμης
Ε) ΆΔΕΝΔΡΟΥ, ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ, ΒΑΛΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΛΕΟΥΣΗΣ, ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ, ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΝΕΑΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ, ΞΗΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ, ΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ και ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ του Δήμου Χαλκηδόνος
Ζ) ΔΡΥΜΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ, και ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΦΕΙΑΣ του Δήμου Ωραιοκάστρου
Η) ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΔΑΜ, ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ, ΑΣΚΟΥ, ΑΣΣΗΡΟΥ, ΒΑΣΙΛΟΥΔΙΟΥ, ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ, ΓΕΡΑΚΑΡΟΥΣ, ΕΞΑΛΟΦΟΥ, ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΛΑΜΩΤΟΥ, ΚΑΡΤΕΡΩΝ, ΚΟΛΧΙΚΟΥ, ΚΡΙΘΙΑΣ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ, ΛΑΧΑΝΑ, ΛΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ, ΛΟΦΙΣΚΟΥ, ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ, ΞΥΛΟΠΟΛΕΩΣ, ΌΣΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ, ΣΑΡΑΚΗΝΑΣ ΣΟΧΟΥ και ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ του Δήμου Λαγκαδά
Θ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ και ΒΡΑΧΙΑΣ του Δήμου Δέλτα
Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι τα παρακάτω:
1. Απλά φωτοαντίγραφα των τίτλων που τεκμηριώνουν τα δικαιώματά σας στο ακίνητο (π.χ. συμβόλαια αγοραπωλησίας, αποδοχή κληρονομιάς, γονική παροχή, δωρεές).
2. Αποδεικτικό καταβολής πάγιου τέλους κτηματογράφησης.
3. Απλό φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου και επίδειξη εγγράφου από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦΜ σας (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, εκκαθαριστικό κ.λπ.).
4. Απλό φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού μεταγραφής του οικείου υποθηκοφυλακείου.
5. Τοπογραφικό διάγραμμα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αγροτεμάχιο ή γενικά το δηλωθέν ακίνητο δεν διαθέτει ταχυδρομική διεύθυνση και Τ.Κ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Να θυμάστε ότι η υποβολή των δηλώσεων ακίνητης ιδιοκτησίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και ότι σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί, το ακίνητό σας θα καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» με κίνδυνο να περιέλθει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.
Το γραφείο μας «ΠΕΣΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» διαθέτει εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό για τον εντοπισμό των υπο κτηματογράφηση ακινήτων και την πραγματοποίηση του απαιτούμενου νομικού ελέγχου που χρειάζεται στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο, τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών καθώς και τη σύνταξη και την υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας στο αρμόδιο γραφείο Κτηματογράφησης, ανάλογα με την τοποθεσία που βρίσκεται το ακίνητό σας. Η συγκέντρωση των δικαιολογητικών και η κατάθεσή τους από αρμόδιο και έμπειρο δικηγόρο μπορεί να συνδράμει στην αποφυγή προβλημάτων και σφαλμάτων που θα εμφανιστούν στο μέλλον και στην αποφυγή επίλυσής τους ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2310 553162, 63, 92 ή μέσω e-mail: info@pglaw.gr.